Schilderij als afscheidscadeau
Wanneer iemand een organisatie verlaat is het soms lastig om een geschikt afscheidscadeau te vinden. Het cadeau moet zowel persoonlijk zijn als de band tussen persoon en organisatie uitdrukken. Wij zijn gespecialiseerd in dit soort opdrachten. Op basis van de verhalen over degene die afscheid neemt, maken wij een portret in de vorm van een krachtig olieverfschilderij. Dit werk drukt de waardering uit naar degene die afscheid neemt en vormt een duurzame herinnering aan de organisatie waaraan de persoon een grote bijdrage heeft geleverd.


Werkwijze
Een schilderij als afscheidscadeau begint altijd vanuit een gesprek met één of meerdere personen binnen de organisatie. We vragen hen naar degene die afscheid neemt. Wat voor iemand is het? Waaruit blijkt dat? Wat heeft de persoon voor de organisatie betekend? En hoe ziet de band tussen persoon en organisatie eruit? Uit deze informatie destilleren wij de kern van het verhaal, die we vervolgens via een olieverfschilderij uitdrukken. Dit werk lichten we in een luchtig-inhoudelijke presentatie toe, om het uiteindelijk feestelijk te onthullen. 

 

Reacties
'Voor het afscheid van onze bestuurder vonden we in Walter Breukers en Jaap Godrie de geschikte meedenkers en uitvoerders van iets wat een uniek afscheidscadeau moest worden. Zij hebben onze niet geringe verwachtingen weten te overtreffen. 

Als ware leermeesters hebben ze de kernboodschap opgehaald, deze verwoord in een gloedvolle presentatie die de neerslag daarvan in het meesterwerk 'De Leraar' doet (voort)leven. Walter Breukers en Jaap Godrie registreren, creëren en communiceren op een geheel eigen en onnavolgbare wijze: zij maken memorabele momenten mogelijk.'
 
- Annet Kil, directeur Onderwijscoöperatie

 

'Toen de landelijk voorzitter van onze organisatie aankondigde afscheid te willen gaan nemen nodigde ik Walter Breukers en Jaap Godrie uit om met ons mee te denken over een passend afscheidscadeau met een eveneens passende presentatie van dat cadeau.

Na een gedegen intake leidde dat tot een schilderij,  ‘Het Ritme’. Hoe Breukers&Godrie tot deze creatie kwamen werd door hen op boeiende en humoristische wijze toegelicht in een voordracht tijdens het symposium. Het was een belevenis beide heren aan het werk te zien en te horen!'

- Noud van Rooij, directeur De Zonnebloem

Klik  hier  voor meer voorbeelden.


Klik hier voor meer voorbeelden.