Vensters op Bosch
       
     
a_1.jpg
       
     
d.jpg
       
     
b.jpg
       
     
f.jpg
       
     
Vensters op Bosch
       
     
Vensters op Bosch

De 21e eeuw is de Eeuw van de Stad. Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in de stad dan op het platteland.

Dit heeft grote gevolgen, bijvoorbeeld voor de identiteit van steden. Want als er in korte tijd veel mensen naar één plek trekken, verliest die plek zijn specifieke identiteit. Dit zorgt voor een gevoel van ontheemding en vervreemding, bij zowel nieuwkomers als oude bewoners. Daarom is het voor steden meer dan ooit nodig hun identiteit uit te drukken.

In dit project hielpen we de stad Den Bosch met het uitdrukken van de eigen identiteit. Daarvoor richtten we ons op het werk van de kunstenaar Jeroen Bosch. Van deze befaamde kunstenaar bevindt zich gek genoeg niet één werk in de stad zelf. Zelfs de unieke glas-in-loodramen die Jeroen Bosch voor de St. Jans kathedraal maakte zijn gesneuveld tijdens de Beeldenstorm.

Dat bracht ons op het idee om een moderne interpretatie van deze ramen te maken en ze cadeau te geven aan de stad. Dit deden we door ze via een boot de stad binnen te varen als een icoon van stabiele identiteit, in tijden van verandering.

a_1.jpg
       
     
d.jpg
       
     
b.jpg
       
     
f.jpg